חוק ומשפט
מערכת נט המשפט
מערכת נט המשפט היא הפלטפורמה הדיגיטלית המרכזית של הרשות השופטת בישראל. היא נועדה לייעל ולפשט את ההליכים המשפטיים על ידי מתן אפשרות לעורכי דין, בעלי דין והציבור הרחב לבצע פעולות שונות מרחוק. המערכת מאפשרת הגשת וקבלת מסמכים, עיון בתיקים, מעקב אחר דיונים ופסקי דין, וביצוע תשלומים, ובכך מייעלת את הקשר עם בתי המשפט ובתי הדין לעבודה.
מידע על סמכויות מפקחים
סמכויות מפקח בנייה מטעם העירייה הן נרחבות ונועדו להבטיח את קיום חוק התכנון והבנייה, את תנאי היתרי הבנייה ואת בטיחות הציבור.
בין הסמכויות העיקריות ניתן למנות:
כניסה למקרקעין: מפקח בנייה רשאי להיכנס בכל עת סבירה לכל מקרקעין לצורך פיקוח על ביצוע הוראות חוק התכנון והבנייה. במידה והמקום משמש למגורים, הכניסה תהיה בהתאם להוראות החוק ולעיתים אף דורשת צו בית משפט.
חוק הגנת הפרטיות
חוק הגנת הפרטיות, התשמ״א–1981
ביום כ׳ באב התשפ״ה (14 באוגוסט 2025) יכנס לתוקף תיקון מס׳ 13 לחוק; לנוסח החוק לאחר כניסת התיקון לתוקף ראו חוק הגנת הפרטיות, התשמ״א–1981 (תיקון מס׳ 13).
חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, הוא החוק המרכזי המסדיר את הזכות לפרטיות בישראל. החוק מקיף את כל תחומי הגנת הפרטיות, ונוגע לתחומי משפט שונים. הוא מגדיר מהי פגיעה בפרטיות ובאילו מצבים היא מוצדקת.
שלל מקרים של תביעה תשלומי ועד-בית מדיירים סרבניים
אין מחובתו של בעל דירה, להשתתף בהוצאה שהוצאה שלא לצורך אחת המטרות המנויות בחוק המקרקעין אלא-אם-כן נתן את הסכמתו לכך. נעיר כי מקור החובה לשאת בדמי הניהול נובעת גם מעצם היות בעל דירה בעלים של הנכס, שהרי דמי ניהול מהווים למעשה השתתפות בעל דירה בהוצאות הדרושות לאחזקה תקינה ולניהולו של הרכוש המשותף בבית משותף.
יחסי עובד-מעביד בין פרילנסר בניקיון הבניין לבין הועד הבית
האם מתקיימים יחסי עבודה, בין ועד הבית לפועל הניקיון בבניין?
פסק בית הדין על פי יסוד המבחן המעורב הכולל את מבחן ההשתלבות על שני פניו, הפן החיובי והפן השלילי ועל יסוד מבחני העזר, כי התובע השתלב בעבודתו באופן אינטגראלי ורציף לאורך זמן;
בני משפחתו החליפו אותו בזמן היעדרותו;
לתובע הייתה תלות כלכלית בנציגות המשותפת והתובע עבד שנים ארוכות בבניין.
מקרים בהן אפשר לתבוע את השכן
המפקח על רישום המקרקעין הוא גורם שיפוטי בעל סמכויות דומות לשופט בית משפט השלום (כפי שקבוע בסעיף 74 לחוק המקרקעין). יחד עם זאת, המפקח לא לא יכול לדון בכל התביעות בהן יכול לדון שופט בית משפט השלום.
אם תוגש למפקח על רישום המקרקעין תביעה אזרחית שתכלול עילות נזיקיות בה אין לו סמכות להכריע, ניתן יהיה להגיש בקשה לסילוק על הסף עקב חוסר סמכות עניינית, ולהוביל לדחייתה של התביעה במהרה.
נשיאת הוצאות בניהול הרכוש המשותף: פסקי דין
דוגמאות כתבי בית דין בנושא מקרקעין:
חוק המקרקעין מחייב השתתפות בהוצאות הדרושות “להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף, ולהבטחת השירותים המחוייבים על-פי דין, או המקובלים על-פי הנוהג” {ראה סעיף 58(א) לחוק המקרקעין; תא”מ (שלום פ”ת) 11988-04-11 ווטאירפול הנדסה בע”מ נ’ מ.י. הדס ניהול, יעוץ ואחזקת מבנים בע”מ, תק-של 2011(2), 136249, 136250 (2011)}.
פיצול דירה – חוקי או לא חוקי
יותר ויותר אנשים מגלים שהם יכולים להסתפק בדירה קטנה יותר, אם בסופו של דבר זה מוריד את הוצאות השכירות והשימוש. דבר שמעודד את תופעת פיצול הדירות.
פיצול דירה משמעו לקחת נכס אחד ולחלק אותו למספר שוכרים.
על פניו נשמע אידיאלי – השכירות נמוכה במעט וגם המשכיר מרוויח פעמיים. אך ישנו גם צד אפל לתופעה, הוא עשוי לפגוע בשאר דיירי הבניין. לכן הדירות המפוצלות, ברובן, אינן חוקיות.